Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 3
Prof. Dr. Muhittin Tayfur Doç. Dr. Betül Çiçek
2016
Beslenme ve Diyetetik
Diyetisyenlik mesleği yıllar içinde günümüzdeki akademik çalışmalara ve mezuniyet derecelerine doğru ilerlemiştir. Sağlık bilimleri, tıp bilimi ve teknolojisindeki ilerlemeler bizi de bu hıza uymaya zorlamaktadır. Yeterli diyetisyenler ve yaratıcı personel olmak, beslenme vediyetetik alanında uzmanlar olarak var olmamız, bu alanda kalabilmemiz için zorunludur.Günümüzde gazeteler, kitaplar, magazinler, TV, radyo ve Internetten değişik bilgileröğrenilmektedir. Fakat böylesine geniş kaynaktan elde edilebilen bilgiler, bilgileri eldeedebilme ve öğrenme yeteneğimizi de olumsuz etkilemektedir. Gıdalar ve beslenmealanında zıt sesler çıkmakta, tüketiciler ve diğer sağlık profesyonelleri olumsuz etkilenmekte,bizden yardım beklemektedir. Toplum karmaşanın alarm verdiği zaman ilk ağızdan yardımalamamanın çaresizliğini yaşamaktadır. Buna karşılık bizler diyetisyenler olarakdanışanlarımızı ve hastalarımızı sıkı biçimde eğitmemiz, dengeli ve değişik diyetlerinönemini vurgulamamız gerekmektedir. “Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-3” başlığı altındaki bu kitapta da diyetisyenler için gerekli ve güncel olan konular ele alınmıştır. Bütün bölümler özenle seçilmiş, hazırlanmış,incelenmiş ve yayımlanmak için hazırlanmıştır. Bu kitabın hazırlanmasında büyük emek vedestek veren yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Kitabın basılması ve yayımlanmasıkonusunda emeği geçenlere de teşekkür ederiz. Bu serinin diğer kitabı olan Beslenme veDiyetetik Güncel Konular-3’ün, beslenme ve diyetetik alanında eğitim-öğrenim görenöğrencilerimiz, çalışan diyetisyenler için yararlı bir kaynak olmasını diliyoruz.
16x24 / 320 sayfa
[*DIL*]
[*DIL*]