Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 14
İÇİNDEKİLER
BÖLÜM 1: ........................................................................................................... 1
İŞLENMİŞ BESİNLER: DİYET KALİTESİ ve SAĞLIK / Prof. Dr. Muhittin TAYFUR
BÖLÜM 2: ......................................................................................................... 31
KARNİTİNİN SAĞLIK VE HASTALIKLARLA İLİŞKİSİ / Dyt. Emine ATCI, Doç. Dr. Mehmet AKMAN
BÖLÜM 3: ......................................................................................................... 49
YAŞLILIK DÖNEMİNDE SİRKADİYEN RİTİM VE ZAMAN KISITLI BESLENME / Arş. Gör. Hande Gül ULUSOY GEZER, Prof. Dr. Neslişah RAKICIOĞLU
BÖLÜM 4: ......................................................................................................... 81
NÖRODEJENERETİF BİR HASTALIK OLAN MULTİPL SKLEROZ PATOFİZYOLOJİSİ VE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİNE GÜNCEL YAKLAŞIM / Dr. Öğr. Üyesi Zeynep UZDİL, Doç. Dr. Perim Fatma TÜRKER
BÖLÜM 5: ......................................................................................................... 99
UZAY ORTAMINDA FİZYOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER VE BESLENME / Uzm. Dyt. Ayşegül UĞURAL, Prof. Dr. Aslı Akyol MUTLU
BÖLÜM 6: ....................................................................................................... 123
FARKLI BESLENME PATERNLERİNİN PROSTAT KANSERİ ETİYOLOJİ VE TEDAVİSİNDEKİ ROLÜ / Arş. Gör. Tevfik KOÇAK, Prof.Dr. Nilüfer ACAR TEK
ix
BÖLÜM 7: ....................................................................................................... 153
SEROTONİNİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR / Dyt. Ceren KARAHAN, Doç. Dr. Mehmet AKMAN
BÖLÜM 8: ....................................................................................................... 163
ÖNEMLİ ARI ÜRÜNLERİNDEN OLAN PROPOLİS, ARI SÜTÜ VE ARI EKMEĞİNE GÜNCEL YAKLAŞIM / Doç. Dr. Züleyha DOĞANYİĞİT, Damla ERDAĞ
BÖLÜM 9: ....................................................................................................... 173
ÇOCUKLUK ÇAĞI BESLENMESİNDE PROBİYOTİKLERİN ÖNEMİ / Dr. Öğr. Üyesi Osman ÖZTÜRK
BÖLÜM 10: ..................................................................................................... 191
GALAKTOGOG OLARAK KULLANILAN BİTKİSEL VE FARMAKOLOJİK DESTEKLERİN ETKİLERİ / Elif Bİlğİş, Öğr. Gör. Emre Manİsalı, Prof. Dr. Fatma Çelİk
BÖLÜM 11: ..................................................................................................... 233
ÇÖLYAK HASTALIĞI, GLUTENSİZ DİYET ve HASTALARIN BESLENME DURUMU / Doç. Dr. Aslı ÇELEBİ TAYFUR, Prof. Dr. Muhittin TAYFUR
278 Sayfa