Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 16
İÇİNDEKİLER
BÖLÜM 1: .......................................................................................................... 1
LİKOPEN: KARDİYOVASKÜLER RİSK FAKTÖRLERİNE KARŞI GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN / Arş. Gör. Ayşe SALTEKİN, Prof. Dr. Aylin AYAZ
BÖLÜM 2: ........................................................................................................ 25
SCHOOL HEALTH BASED NUTRITION PROGRAMS: EXAMPLES IN TURKEY AND THE WORLD / Arş. Gör. Hilal Betül ALTINTAŞ BAŞAR, Prof. Dr. Nilüfer ACAR TEK
BÖLÜM 3: ........................................................................................................ 47
İNFLAMATUAR DERİ HASTALIKLARINDA BESLENMENİN ROLÜ / Öğr. Gör. Dr. Emel Aydan ORAL, Prof. Dr. Gül KIZILTAN
BÖLÜM 4: ........................................................................................................ 77
ÇAY OLARAK TÜKETİLEN BİTKİLERİN KANSER İLE İLİŞKİSİ VE HARİTALANDIRMASI / Gülsüm Meryem GÜNGÖR, Prof. Dr. Fatma ÇELİK
BÖLÜM 5: ........................................................................................................ 99
ÇOCUKLARDA SEÇİCİ YEME DAVRANIŞI İLE ANNELERİN BESLEME UYGULAMALARI İLİŞKİLİ MİDİR? / Arş. Gör. Ece SEZER, Doç. Dr. Hülya YARDIMCI
BÖLÜM 6: ...................................................................................................... 117
YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME VE KEMİK SAĞLIĞI / Deniz KUTLU, Dr. Öğr Üyesi Hayrettin MUTLU
vii
BÖLÜM 7: ...................................................................................................... 155
BİTKİSEL OMEGA-3 KAYNAKLARI VE TÜKETİM ÖNERİLERİ / Dr. Öğr. Üyesi Aylin BAYINDIR-GÜMÜŞ, Dr. Araş. Gör. Murat AÇIK
BÖLÜM 8: ...................................................................................................... 183
TAT ALGISI BOZUKLUKLARI VE HASTALIKLARLA İLİŞKİSİ / Dr. Öğr. Üyesi Eda PARLAK
BÖLÜM 9: ...................................................................................................... 207
GENÇLERDE SAĞLIKLI BESLENME / Doç. Dr. Sabiha Zeynep AYDENK KÖSEOĞLU
BÖLÜM 10: .................................................................................................... 241
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PERSPEKTİFİNDE EKMEK ATIĞI VE ARTIĞI YÖNETİMİ / Dr. Öğr. Üyesi Hatice BAYGUT
248 Sayfa