EDİTÖRLER:Prof.Dr.Adnan ÜNLÜTÜRK-Prof.Dr. Fulya TURANTAŞ, BÖLÜM YAZARLARI:Prof.Dr.Adnan ÜNLÜTÜRK-Prof.Dr.Fulya TURANTAŞ Prof.Dr.Jale ACAR-Prof.Dr.Mehmet KARAPINAR-Prof.Dr.Ayhan TEMİZ-Doç.Dr.Şahika AKTUĞ GÖNÜL-Prof. Dr. Günnur TUNÇEL
Gıda Mikrobiyolojisi gıdalarda bozulmaya neden olan ve insanlarda sağlık riski oluşturan mikroorganizmaları, gıda muhafaza ilkeleri ve yöntemleri ile bu ilke ve yöntemlerin çeşitli mikroorganizmalar üzerindeki etkilerini ve fermantasyon mikrobiyolojisi gibi konuları tüm yönleriyle inceleyen bir bilim dalıdır. Kitapta bu konular literatürde yer alan bilgilerden yararlanılarak ve olabildiğince kapsamlı bir şekilde ele alınmaya çalışılmıştır. Dünya’da üretilen gıdaların yaklaşık %25’inin mikrobiyolojik bozulmalar sonucu kullanılamaz hale geldiği ve bunun sonucu olarak meydana gelen ekonomik kayıpların boyutları düşünülecek olursa konunun önemi daha da iyi anlaşılabilir. Son yıllarda ulusal ve uluslararası ticarette önemini hızla arttıran gıda güvenliği ve uluslararası standartlar sisteminin giderek her işletmede uygulamaya konması da kalifiye elemanlara ve bu konuda hazırlanmış detaylı kaynaklara olan gereksinimi arttırmaktadır.
Ülkemizde Gıda Mikrobiyolojisi konusunda fakülte ve yüksek okullarda gıda öğrenimi gören öğrencilerle, gıda işletmelerinde çalışan elemanların yararla-nabileceği bu kapsamda yazılmış kaynak eksikliği söz konusudur. Bu nedenle de Gıda Mikrobiyolojisi kitabının gıda ile ilgili tüm öğrencilerin, master ve doktora düzeyindeki akademisyenlerin ve sanayide çalışan gıda mikrobiyo-loglarının çalışmalarına ışık tutacak ve bilgi birikimine hizmet edebilecek kapsamda, anlaşılır bir dilde ve açıklıkta yazılmasına özen gösterilmiştir
2021 Baskı / 590 Sayfa