Eczacılık Fakülteleri İçin Anatomi
İnsan anatomisi ile ilgili Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okullarına yönelik çok sayıda kitap olmasına rağmen Eczacılık Fakültesi Öğrencileri için özel olarak hazırlanmış bir anatomi kitabı bulunmamaktadır. Bu nedenle, Eczacılık Fakültesi Öğrencilerine yönelik bir anatomi kitabı hazırlamanın önemli olacağını düşündük. Kitabın, öğrencilerin eğitim-öğretimine ve motivasyonlarının artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.
Bu kitapta, insan vücudu ile ilgili detaylı anatomik tanımlamaların ve açıklamaların yanı sıra klinik bilgilere de yer verilmiştir. Kitabın kolay anlaşılır olması için dilinin sade olmasına ve zengin şekiller ile konuların açıklanmasına özen gösterilmiştir.
Eczacılık Fakültesi Öğrencileri için ilk anatomi kitabı olması nedeniyle gelen eleştiri ve öneriler doğrultusunda ikinci baskıda gerekli düzeltmeler yapılacaktır.
- Bölüm 1 Genel Bilgiler
- Bölüm 2 ÜST EKSTREMİTE
- Bölüm 3 GÖVDE
- Bölüm 4 ALT EKSTREMİTE
- Bölüm 5 BAŞ VE BOYUN
- Bölüm 6 SİNİR SİSTEMİ
- Bölüm 7 DOLAŞIM SİSTEMİ
- Bölüm 8 SOLUNUM SİSTEMİ
- Bölüm 9 SiNDiRiM SiSTEMi
- Bölüm 10 ENDOKRİN BEZLER
- Bölüm 11 PELVİS-PERİNE VE GENİTOÜRİNER SİSTEM
2023 Baskı 481 Sayfa